Alkoholfri sone

Norsjø Ungdomssenterer er en rusfrie sone, dette for å gi barn, ungdom og voksne gode opplevelser i trygge omgivelser.

 

Barn og unge trenger trygghet i hverdagen. De fleste barn og unge har en trygg barndom og en trygg oppvekst. Men dessverre er ikke virkeligheten slik for alle.

 

Barn og ungdom skal skånes fra voksnes rusbruk. Barn og unge legger merke til endring i oppførselen hos voksne når det drikkes alkohol. Når det drikkes alkohol, kan det være vanskelig å bedømme når det går fra å være trivelig til utrivelig. Barn og unge liker ikke å se foreldrene som er ruspåvirket, selv ikke en sjelden gang. Barn og unge trives best med voksne som oppfører seg som de pleier.

 

HVIT FERIE

Ferien er for mange familier årets høydepunkt. Man gleder seg til å tilbringe tid sammen og få et avbrekk fra en hektisk hverdag.

 

I samfunnet er det stort fokus på at ferien skal bli perfekt for både store og små, men for mange barn blir ferien en tung tid preget av foreldrenes drikking, og for barna kan dermed den lange ferien by på utfordringer. Mer enn halvparten av alle foreldre oppgir at de drikker hver dag av sommerferien. Bak disse tallene skjuler det seg mange barn som kanskje ikke får den ferien de hadde ønsket seg. I motsetning til voksne kan ikke barn velge å forlate festen når de har fått nok. De kan heller ikke dra hjem fra ferien hvis de ikke trives. Det kan oppleves utrygt for ungene å se at foreldrene forandrer oppførsel når de drikker.

 

For at hele familien skal få en fin ferie er det viktig å pakke med “alkovett” i bagasjen før man drar. Barn merker fort en endring i foreldrenes oppførsel. Hva med å la alkoholen stå når man er på ferie med barna?

 

Ta en hvit ferie!

Herved er utfordringen gitt! Tør du ta den?

.

Til toppen