Hva trenger jeg å vite om leir?

Her får du svar på spørsmål som mange stiller. Finner du ikke det du lurer på her, ber vi deg ta kontakt med oss (norsjo@nlm.no) eller med Region Sør (sor@nlm.no).

 

Hva er leir?

Leir er spennende og lærerikt både for deltakerne og foreldrene hjemme. For noen er det kanskje første gang de overnatter borte? Her møter en deltakere fra mange forskjellige steder, får nye venner og gjør mye artig sammen. På leir har vi alltid med ledere som gjør sitt ytterste for at deltakerne skal ha det bra. Hver leir får et eget preg, men noe er felles: - Spennende bibelundervisning tilpasset aldersgruppen - God mat tilberedt av kjøkkenpersonell - Gode opplevelser med aktiviteter, lek og moro.

 

Hva møter barna når de reiser på leir?

Når barna kommer på leir, vil de bli tatt imot av ledere som skal være sammen med dem på leiren. En av disse blir også romleder for hvert sitt rom. Romleder betyr at de tar seg ekstra av sine barn gjennom hele leiren – passer på de har det greit, er sammen med dem utenom aktivitetene og sitter sammen med dem på samlingene.

Vi har faste og obligatoriske samlinger på leir, som vi ønsker kan skape forutsigbarhet og trygghet for barna, samt at vi skaper fellesskap og får jevnlig samlet barna.

 

Trygghet og kvalitet

Vi ønsker det aller beste for våre barn og unge, og setter krav til trygghet og kvalitet høyt. Misjonssambandet krever politiattest for både ansatte og frivillige ledere i barne- og ungdomsarbeidet.

 

Hvem kan reise på leir?

Du trenger ikke ha et bestemt livssyn for å reise på leir. Barn i familier fra andre religioner og trosretninger er velkomne, men må delta på samlinger på lik linje som andre barn og ledere på leiren.

 

Spesielle behov?

Vi ønsker å kunne gjøre leiren best mulig for alle barna. Dersom det er noe informasjon som kan være greit at vi vet om, så er det viktig at du gir beskjed om dette ved påmelding. Dette kan gjelde allergier, dietter eller andre elementer det er greit at vi vet om. Da kan vi tilrettelegge så godt vi kan, slik at leiren skal bli bra for alle.

 

Dersom barnet har et handikap som gjør at han/henne ikke klarer vanlige gjøremål uten hjelp, må barnet ha med seg ledsager. Ledsager betaler ingenting for leiren.

 

Barnet trenger ikke kjenne noen andre som skal på leiren, men fint om dette gis beskjed om, slik at vi kan være spesielt observante på hvem vedkommende plasseres på rom med og at vedkommende blir inkludert på best mulig måte.

 

Har barnet store atferdsproblem er det fint om dette tas opp ved påmelding, slik at vi kan avtale hvordan det kan gjennomføres på best mulig måte.

 

 

På leir legges det til rette for:

Spennende Bibelundervisning tilpasset aldersgruppene;
Barneleir (2.-4. klasse), Tweensleir (5.-7. klasse), Tenleir (8.-10. klasse) og BV-leir (Barn og voksne sammen).

Kunnskap om barn i andre land gjennom barnas misjonsprosjekt.

God mat og gode opplevelser med aktiviteter, lek og moro.

 

Hva skjer på leir?

Hva som skjer på leir vil selvfølgelig være avhengig av hvilken type leir du er på. Hvis vi likevel skulle skissere opp en ”vanlig” leirdag, så vil den kanskje se slik ut:

* Vekking (alle leirene våre, bortsett fra ferieklubben, har overnatting)
* Frokost
* Leking
* Bibelundervisning
* Aktivitet
* Middag
* Aktivitet
* Kveldsmat
* Aktivitet
* Kveldssamling
* Alle barna inn på rom
* Romlederrunde (romleder kommer inn og snakker med dem før de skal sove)
* Internatvakt (vakt i gangen dersom barna skulle trenge noe i løpet av kvelden)
* Om natten: Lederne sover jevnt fordelt på de enkelte gangene, så barna kan lett finne noen å henvende seg til under natten, dersom det skulle være behov for dette.

 

Kiosk

Samme hvilke aktiviteter og leker vi kommer opp med, så er kiosken alltid noe av det mest populære. Norskjø har egne kiosker som vil være åpen 1-2 ganger i løpet av leiren og vi sier du kommer langt med 50-100 kroner i kiosken.

 

Kollekt (Barnas misjonsprosjekt)

I løpet av en leir vi ta opp en kollekt, eller en økonomisk gave, til Barnas misjonsprosjekt. Det kan være lurt å gi beskjed til ungene før leiren starter hvor mye de skal gi.

 

Hva bør du ha med?

Det kan variere noe fra leir til leir, men følgende kan være lurt å ta med:

Bibel/Det nye testamentet

* Sengetøy el.l. (Laken, putetrekk og sovepose/dynetrekk)

* Passende klær

* Innesko

* Skrivesaker.

* Kontanter; det er kiosk og kollekt til Barnas misjonsprosjekt på leirene, så noen kontanter kan det være lurt å ha med.

 

Ta ikke med cd/mp3-spiller, pc, nintendo eller mobiltelefon. Erfaringsmessig er det unødvendig med slike ting på leir, og det er dumt hvis det blir ødelagt eller borte på leiren. I programmet for leiren står det tlf.nr til både leirsjef og leirsted.

 

Påmelding og program

Påmelding skjer til leirer på Norsjø skjer som hovedregel til NLM Regionen Sør som arrangerer leiren. Bruker deltakeren spesielle medisiner eller har andre hensyn en må ta i hverdagen, så gi beskjed ved påmelding eller ankomst. Da kan lederne og leirstedet også ta hensyn og legge til rette på en god måte fra starten.

 

Program for leiren sendes vanligvis på e-post eller post ved påmelding.

 

Pris og betaling 

Pris for leirene finner du i programmet som blir sendt ut og på nettsidene. Betaling skjer via tilsendt faktura i etterkant av leiren.

 

I tillegg til prisen for leiren kan det på noen leirer komme tillegg i forhold til bl.a. aktiviteter, transport etc.

 

Dersom du sender avmelding 1-6 dager før leiren starter, betaler du 50% av leirprisen.

Dersom du ikke møter opp på leiren og ikke gir beskjed, betaler du full pris.

Ved sykdom, sjekk om din private reiseforsikring kan dekke dette.

 

Økonomi

Når det gjelder økonomien i leirarbeidet har vi to ønsker eller behov. Det ene er at vi ønsker leirene skal koste minst mulig slik at flest mulig kan få være med. Det andre er at vi har et behov for å drive et leirarbeid som ikke går for mye i underskudd. Vi legger ikke skjul på at arbeidet vår drives av frivillige gaver. Så hvis du ønsker å gi en ekstra gave til leirarbeidet ved Norsjø så sier vi hjertelig takk for det. Da kan du bruke kontonummer 8220.02.92630 og merke det med "Gave ti leirarbeid".

 

Tilbakemelding

Vi er takknemlige for tilbakemelding på leirene som blir arrangert. Har du tips til nye leirer, eller ting vi kunne gjort annerledes er vi svært takknemlig for tilbakemelding. Norsk Luthersk Misjonssamband er en av Norges største misjonsorganisasjoner og driver arbeid i mange land. I Norge driver NLM blant annet en rekke skoler, barnehager og leirsteder. Tilbakemeldinger kan sendes Norsjø (norsjo@nlm.no).

 

Mer informasjon om leir 

Ønsker du mer informasjon om leri, eller har spørsmål ang. påmelding, priser, leirklubb eller andre ting, kan du kontakte NLM Region sør på e-post sor@nlm.no  eller ringe 38 02 44 32 mellom kl 08:30 og 15:00 mandag til torsdag.

Til toppen